Delta dvogled Voyager II 20×50

6.600 RSD

Karakteristike proizvoda

Antireflektujući premaz sočiva: MgF 2

Ugaono vidno polje: 7.0º

Prečnik objektiva: 50 mm

Efikasnost sumraka: 22.4

Prečnik izlazne zenice: 5,0 mm

Vidno polje 1000m: 123m

Minimalna udaljenost fokusiranja: 8m

Otpornost na vodu: ne

Dimenzije: 165 x 195 x 62 mm

Težina: 770 g

Delta optički dvogled Voiager II

Dvogled iz serije Delta Optical Voiager II savršena je opcija za ljude koji traže dvogled sa dobrim optičkim svojstvima za malo novca.

Uprkos niskoj ceni, oni su poboljšani u mehaničkom i optičkom smislu.Udobno oblikovani okulari i ručka omogućavaju dugotrajna i udobna posmatranja. Zahvaljujući optičkoj strukturi tipa Porro, sočivima i staklenim prizmama BK7, dvogled Voiager II pruža svetlu i jasnu sliku sa prirodnom bojom. Optički sistem je zatvoren u kućište prekriveno gumom, što sprečava klizanje uređaja po ruci.

Serija Voiager II sastoji se od dvogleda opremljenih sočivima sa univerzalnim prečnikom sočiva od 50 mm, ali sa različitim uvećanjima. Za dnevna posmatranja, kao i za turistička i astronomska posmatranja, preporučujemo Voiager II modele 10×50 ili 12×50 sa najmanjim povećanjima. Oni pružaju široko vidno polje i svetlu sliku takođe pri zalasku sunca ili u zoru.

Međutim, Voiager II modeli 16×50 i 20×50 namenjeni su korisnicima kojima su potrebna velika povećanja. Omogućavaju posmatranje najudaljenijih objekata i mogu se koristiti, na primer, za posmatranje aviona na nadmorskim visinama ili divljini. Zbog manje osvetljenosti površine slike, ovi modeli su pogodniji za dnevna i ne-krepuskularna posmatranja.