Boker britva Black Amboina Straight Razor 6/8 140919

32.990 RSD

Tip: Brijač
Proizvođač: Boker
Težina:58,00 g
Širina oštrice:6/8
Materijal sečiva:Ugljenični čelik
Materijal ručke:Amboina drvo
Proizvedeno u:Solingen
Boja:Crna
Boja oštrice:Crna

Stil je manje pitanje elegancije nego karaktera. Boker Black Amboina dokazuje do savršenstva da se ove karakteristike mogu savršeno kombinovati. Ekspresivna britva od 6/8 inča je potpuno crna sa brušenom oštricom napravljenom od ugljeničnog čelika visoke čvrstoće po prvi put. U ovom posebnom postupku, površina sečiva se tretiranjem kiselinom pretvara u sloj crnog oksida, zbog čega se ne može govoriti o premazu u klasičnom smislu. Ekstra visoko brušeno sečivo ima udubljenja sa obe strane i na taj način naglašava ekskluzivni karakter Boker Black Amboine. Zbog uravnotežene težine noža, sečivo izuzetno prijatno i čisto klizi po koži.

Drška od egzotičnog drveta Amboina impresionira svojim upadljivo šarolikim zrnom, koje u delovima podseća na divlja karbonska vlakna. Drvo, koje potiče iz jugoistočne Azije, ovu posebnu strukturu duguje svojim gomoljastim izraslinama u predelu korena, što svakom nožu daje jedinstven karakter. Prepoznatljiva crna i prijatno glatka površina drške postignuti su uz pomoć stabilizacije drveta. U ovom specijalnom procesu, zagrejana epoksidna smola se utiskuje u pore drveta i zatim očvršćava. Lubučasti oblik drške čini uspešan kontrast pravoj ivici sečiva, ekspresivno naglašavajući linije brijača.

Diskretni vizuelni akcenti u dršci se nalaze kao privlačni u dva klina od nikl srebra, kao i na srebrnom znaku Boker drveta. Isporučuje se sa autentičnim Boker pečatom na oštrici, sertifikatom o autentičnosti i elegantnim plutajućim displejom. Ručno rađeno u fabrici noževa Boker u Solingenu.