Fluna Tec Gun Coating 100ml Sprej

1.490 RSD

Fluna Gun Coating
Nije kao tradicionalno ulje za podmazivanje, ono ustvari zamenjuje takva ulja.
Ovaj produkt baziran na bazi tečne keramike služi za oblaganje cevi oružja.
Ono je prvenstveno namenjeno da štiti oružje, ali takođe služi i kao lubrikant za podmazivanje i sprečavanje od korozije.
Ova tečnost ne curi iz cevi kao ostala ulja, i čim se nanese na spoljašnu stranu cevi, ne može se skinuti rukama ili krpom, tj. odmah se suši.
To je veoma važno za lovačke puške koje su stalno u rukama lovaca, jer spečava rđanje a štiti lovca od prljanja sredstvom.
Sredstvo je bez boje i mirisa, može se aplikovati na skoro svaku površinu- metal,plastiku, gumu, drvo (i obojeno). pa čak na zlato i srebro.
Sredstvo zadovoljava sve visoke standarde lova. Temperature radnog opsega su od -50 do +750 stepeni Celzijusa.
Na niskim temperaturama ne gumira kao što je slučaj sa drugim uljima, a pri uzastopnom pucanju veće količine metaka ne isparava.
Najvažnije je to da posle odlaganja puške ne moraju da se čiste i odmašćuju pre sledeće upotrebe.
Takođe su rađeni testovi sa olakšanjem okidanja. Puškama i karabinima se sila okidanja smanjuje za po 100-140g, dok kod pištolja za celih 300g!!!
Smanjuje buku pri trenju metalnih delova na puškama i karabinima.
Primena:
Gun Coating mora biti aplikovan na čisto i odmašćeno oružje. Odmastite cevi sa Fluna Degreaserom, da bi keramička obloga došla direktno na metal.
Naprskajte cev i ostavite, za 30 minuta sprej se osušio, a za 2 sata se napravila opna od keramike koja maksimalno štiti.
Za unutrašnju stranu, postupak je sličan kao i za spoljašnu, odmastite i očistite cevi, a zatim filcanim ili vatenim čepom nanesete sredstvo, par puta provlačeći šipku duž cevi.