nemački brijač
Boker brijač Bicycle Race 140223
17.990 RSD Dodaj u korpu

Boker brijač Bicycle Race 140223

17.990 RSD

Karakteristike:
Širina oštrice:1,5 cm
Materijal sečiva: Ugljen čelik
Materijal ručke: Sintetički
Tačka: Spanish Point
Proizvedeno u: Solingen
Boja: Crn
Šifra predmeta: 140223

I pre nego što je Tur de Frans mogao da se etablira kao najvažnija biciklistička trka na svetu, nekadašnji junaci su se mučili na dva točka preko grube kaldrme, prašnjavih makadamskih puteva i ponekad kratkih i mučnih uspona. Čelični okvir, pamučni dres, kasketa, samo jedna zupčanica ali junački brkovi bili su uobičajena oprema za nemilosrdnih 250 km klasičnih jednodnevnih trka. Ova nostalgična magija stvorila je pet spomenika biciklizma koji i danas oduševljavaju bezbrojne ljubitelje biciklizma. Prvi od ovih tradicionalnih jednodnevnih klasika nastao je u Belgiji i Francuskoj pre 1900. godine i doneo je slavu i čast pobednicima.

Boker vraća deo istorije i predstavlja Boker biciklističku trku kao novo izdanje istoimenog brijača koji se pojavio oko 1900. godine. Oštrica specijalnog modela, koja je ograničena na 300 komada širom sveta, prikazuje klasičnu biciklističku trku u živopisni pejzaž po istorijskim uzorima. Detaljno restaurirani motiv, laserski isečen u nekoliko slojeva, ispunjava skoro celo sečivo, dok istorijski logotip H. Boker & Co krasi ivicu sečiva.

Sečivo širine 1,5 cm napravljeno od otpornog ugljeničnog čelika ima stepensku glavu i predstavlja svestranost, robusnost i pravoliniju onih klasičnih bicikala koji su morali da budu pripremljeni za sve terene sa fiksnom opremom – tako da je Boker Biciklistička trka ni na koji način inferiorniji u pogledu brijanja. Elegantna satenska završna obrada i jednoivici zaokružuju herojski profil brijača. Okrunjena ručka od crne plastike savremeno je prefinjena sa dva nikla srebra. Isporučuje se sa sertifikatom o autentičnosti i istorijskim pakovanjem. Ručno rađeno u fabrici noževa Boker u Solingenu.